Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Szandtner Annát több napig darabolták, boncolták, hogy megfejtsék. Ha ez nem is sikerülhetett, de legalább sikerült a pszichodráma és az önismereti tréning színpadra alkalmazása a zsámbéki rakétabázison.
spacer
Házasságon belüli erőszak, szabadidőruhás tündérhordák, politikus kiszólások, vaskos kocsmai tréfák, szürreális rákendroll-videóklipek élőben, harmadik szem, negyedik dimenzió, ötödik elem, és ki tudja, még mi mindent hordott egybe Bodó Viktor és alkalmi társulata a Szentivánéji álom adaptációja kapcsán. Ideje volt egy radikális rémálom verziónak, és a Zsámbéki bázisnál nincs is ideálisabb környezet ennek a megvalósítására.
spacer
Egyetlen ekhós szekér a díszlete a beregszászi társulat Szigligeti: Liliomfi című előadásának. Nem is kell több, pláne ahogy Alekszander Belozub díszlettervező berendezte kellékekkel ezt a szekeret. A zsámbéki romtemplomnál a viharos szél meglehetősen próbára tette a Liliomfi esetében roppant találó alkalmatosságot, mégis a játszókkal és a nézőkkel együtt remekül bírta a természet megpróbáltatásait.
spacer
A felnőtt életkezdés legfontosabb mozzanata, hogy ne veszítsük el a gondjainkra bízott fogsormintát, melyet vidékről a fővárosba hozunk.
Lehetséges azonban, hogy a felnőtt életkezdés záloga a telefonfülkében felejtett fogsorminta.
spacer
Máté Gábor négy évvel ezelőtt végzett színészosztálya figyelemre méltó vállalkozásba kezdett. A nyaranta a Zsámbéki Színházi Bázisra mániákusan együtt visszajáró csapat minden évben létrehoz egy előadást, amelynek a címszereplője az osztály egyik tagja.
spacer
Máté Gábor első legendás osztálya évente rendszeresen osztálytalálkozót tart Zsámbékon. Ott lebzselnek naphosszat, jól vannak, és előadások formájában kibeszélik, hogy máshol viszont általában cefetül érzik magukat.
<< < ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.