Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

A színház és a fesztivál Zsámbék esetében része egy több területet egybefogó egésznek. Ez a „hadi bázisból kulturálist bázist” sokrétû tervezete. Egy olyan mûvészeti, múzeumi, tájvédelmi és turizmusfejlesztõ tartalmú munka, mely egyben egy mûemlék, a régi zsámbéki rakétabázis helyreállítását és hasznosítását is jelenti.
spacer
Ha valaki még nem tudná, a Zsámbéki Színházi Bázison idén Szentivánéji álom-tematika van. Minden szárnyas azt rikácsolja már az erdőben, a rakétasilók között, hogy: "Nem szeretlek, soha nem is foglak" - képzelhetik.
spacer
Tollboás, néha káromkodó, még gyakrabban dalra fakadó színészek, sok népies zenével és a már-már kötelező elemmel, a káosszal. Mindez – most is – a Szentivánéji álom nyomvonalán. De miért mindig Shakespeare?
spacer
Máté Gábornak, a Katona József Színház főrendezőjének egykori, 2003-ban végzett növendékei idén ötödik alkalommal jöttek össze két hétre Zsámbékon, hogy közös produkciót hozzanak létre. Az Alkalmáté Trupp több nagy sikerű kísérlet után tavaly úgy döntött, hogy minden évben valamelyikük életének mozzanatait állítja színre a Zsámbéki Színházi Bázison. Járó Zsuzsa után idén a pályát váratlanul elhagyó Szandtner Anna következett. Máté Gáborral az egyik próba előtt beszélgettünk.
spacer
Máté Gábor tanítványai nyaranként AlkalMáté Trupp néven osztálytalálkozót tartanak a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázison.
spacer
"Mikor a neveket húzzuk, mindenki izgatott. Ezt még azzal is fokozzuk, hogy aki utoljára marad, az lesz a kiválasztott. Én akkor kezdtem igazán izgulni, mikor már csak két név maradt, s az enyém volt az egyik" - idézi föl az egy évvel ezelőtti eseményt Szandtner Anna, aki öt éve végzett Máté Gábor osztályában, ahonnan a Katona József Színházba került, majd alig három év múlva sikeres főszerepekkel a háta mögött fölmondott, elege lett a színészetből
<< < ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.