Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

A történet annyiban is összefoglalható, hogy vidéki kislány nem akarta levágni a csirkét, eljött hát a fővárosba színésznőnek. A történet mégsem ennyire egyszerű, Budapestre érkezve ugyanis elvesztette a fogsormintát, amelyet házhoz kellett volna szállítania. Ráadásul éveken át hiába felvételizett a színművészetire, viszont férjhez ment és elvált, valahol persze dolgozott is.
spacer
Máté Gábor 2003-ban végzett színészosztálya először a kulináris élvezetek kapcsán a migrénes csirkéről mesélt, aztán belemenekült az éjszakába, tavaly éjfél tájban pedig elmondta, hogy mi baja. Az idén egy eposzba kezdtek. Az első ének Járó Zsuzsáról szól.
spacer
Volt egyszer, hol nem volt egy magát zseniális művésznek képzelő félnótás dilettáns, aki színészi álmokat dédelgető tanítványait tisztán sztanyiszlavszkiji alapon fojtogatta.
spacer
Az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház vendégeskedik a Zsámbéki Színházi Bázison. Bent alagút-labirintus, oldalt, fölül ablakrácsok mögül emberforma lények acsarognak ránk, majd megállunk egy ovális ketrec körül, benne meztelen nő szenved. Végül csak megérkezünk a játszóhelyre.
spacer
A produkció jelentőségét mutatja, hogy igazi botrány kerekedett belőle. Az aradi kulturális bizottság elnöke be akarta tiltatni(!) a tabusértő darab felkavaró előadását.
spacer
Az Aradi Városi Színház előadásában Mihai Maniutiu rendezőnek sikerült egy erőteljes, meghökkentő vizuális effektusokat alkalmazó, kitűnő előadást létrehoznia, mely valódi csemege a világszínvonalú színház kedvelőinek
<< < ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.