Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Már a rendező Kovács Dániel díszlete is sejtet valamit az előadás világából: rögtön három, „veronai” erkélyt épített a rakétasiló tátongó bejáratába, mindháromban egy-egy Júliával(?) – mindezt azonban a slumok jellegzetes palatető-darabjaiból, melyek éppoly embertelen hangulatot sugároznak, mint a bennük megjelenő cseppet-sem-Júliák. - Kovács Bálint így ír a kultura.hu oldalán az előadásról.
spacer
…s míg balhitekben hitt …” címmel, tavaly augusztusban rendezték meg a Zsámbéki Színházi Bázison a Tematikus Közép-európai Színházi- és Filmfesztivált, amelynek témája a szélsőség, és a szélsőséges személyiség volt. Az Aradi Kamaraszínház vendégjátéka, Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámája nagy sikert aratott, melyet július 24-25-én este 9 órától ismét láthat a közönség.
Kritika az előző évi előadásról:
spacer
A Kaposvári Egyetem néhány színművész szakos diákja, három dzsessz tanszakos hallgató a Zeneakadémiáról, egy leendő látványtervező, egy dokumentumfilmes és Kárpáti Pál az irányító rendező, workshopot, és közben nyilvános bemutatót tart a Bázison. Afféle tábori rockopera-thriller paródia.
spacer
Orál morál című előadásunk egy három részből álló önálló alkotás, melynek gerincét színháztörténeti és színházelméleti írások alkotják.
spacer
"Nem a fölényeskedőknek van igazuk... Rosszul teszik, ha legyintenek, mert a Láthatatlan Légió igenis valósággal létezett. Az egyetlen szellemhistória korunkban, amelyről akták, jelentések, sőt fotók is készültek."
spacer
De a korszak, melyben Radnóti Miklósnak élni és halni adatott, több oldaláról is megmutatkozik a meghívott és a Zsámbékon készülõ elõadásokban.
<< < ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.