Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Harsányi Attila, a Lovak az ablakban című előadásban nyújtott alakításáért a Fundaţia „Liga pentru Teatru” különdíját nyerte el a a XVIII. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Az Aradi Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház előadását a három legjelentősebb kategóriában (legjobb rendezés – Radu Dinulescu, legjobb női főszereplő– Bacskó Tünde, legjobb férfi főszereplő – Harsányi Attila) jelölte a zsűri. Az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztivál az ország legrégibb nemzetközi színházi fesztiválja, amelyet június 6-12 között rendeztek meg Nagybányán.
spacer
Mit tud kezdeni a színház egy olyan személyes tragédiával, mely egy ponton költészetté válik? A Halotti pompa nemcsak a cím mögött ismert tragédia miatt nehéz előadás, hanem az abból táplálkozó irodalmi művek miatt is. Egyszerre szomorú és kegyetlenül nehéz, amit a színpadon látunk - a rendező, Vidnyánszky Attila különös érzékenységgel, de korántsem érzelgősen vagy hatásvadász módon nyúlt hozzá Borbély Szilárd műveihez, így nem egyszerűsíti le azokat.
spacer
Kovács Patrícia 14 arca néz ránk kinagyított fotókról. De a mese nem kizárólag, és nem is elsősorban róla szól. PAPP TÍMEA ÍRÁSA.
spacer
A Forte Társulat Hajdu Szabolcs rendezte zsámbéki előadása a nagyváros törvényeivel szembesülő ártatlanságról mesél. A filmes hatásokra és erőteljes színészi játékra épülő fikció finom humorának és utalásainak köszönhetően maga is film-színházi urbánus legendává válhat(na). MIKLÓS MELÁNIA ÍRÁSA.
spacer
A Babylon Nemzetközi Színházi Műhely, lengyel-cseh-szlovák-magyar együttműködésben, a Kompánia Társulattal mutatta be Senkiföldje című, az emlékezetről és szélsőségekről szóló, alapvetően mozgásszínházi darabját a Zsámbéki Színházi Bázison. A közép-európai, balkáni identitás szomorú karikatúrája visszapillantó tükörben. KRITIKA
spacer
Sajnos ritkán látni a japán kultúra nyomát a magyar színházakban - idén nyáron Misima Jukio, a zseniális Kavabata Jaszunari tanítványa, a 20. századi japán irodalom egyik legnagyobb alakjának két ősbemutatóját láthatjuk Zsámbékon. Főszerepben: a halál ezer arca. KRITIKA
<< < ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.