Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

A Kompánia Színházi Társulat rezidensnek számít a Bázison. Tíz éve, minden nyáron készítenek előadást, sokszor koprodukcióban. Idén két darabot is bemutattak itt: az Artus-szal közösen a Száműzetés Piknik performanszt, augusztus 8-án pedig saját bemutatójuk lesz: Penelopé retrospektív (Exhile II.) címmel. A rendezőt és társulatvezetőt Lukács Lászlót kérdeztük.
spacer
Bicskei Gábor és Mátyás Irén által alapított, immár 30 éves múltra visszatekintő Zsámbéki Szombatok Összművészeti Fesztivál továbbfejlesztésével létrejött Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis a kiemelt művészeti fesztiválok közé tartozik. Programjának fontos eleme a fesztivál a fesztiválban projekt, melynek keretén belül minden évben megvalósul egy kisebb, aktuális témával foglalkozó tematikus fesztivál. Az idei évben a fiatalok megszólítása a cél.

spacer
A Hodworks Basse Danse című táncelőadása augusztus 7-én 20 órakor látható a Zsámbéki Színházi Bázison.
Interjú Hód Adrienn koreográfussal.
spacer
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen tanult rendező szakon, közben nemzetközi drámaíró ösztöndíjat nyert Nagyváradon, rendezőasszisztensként dolgozott Ascher Tamás (Woyzeck) és Bocsárdi László (Két lengyel darab) mellett a budapesti Katona József színházban, rock-musical ősbemutatót rendezett Végállomás címmel, Gyál várossá avatásának évfordulójára. Az egyetem befejezése után tavaly színházrendező mesterképzésre jelentkezett Londonba, ahol jelenleg él és dolgozik. Holnap és holnapután marosvásárhelyi vizsgarendezése a III. Richárd látható a Romtemplomnál. Burák Ádám rendező beszél a darabról.
spacer
Tóth János Gergely, a HazaTér című zsámbéki produkció lelke, szervezője és rendezője gondolkodott kérésünkre a csapata Bázison zajló munkájáról, a színházcsinálásról, meg arról, hogy hol a haza mostanában.
spacer
Tíz napja felköltözött a Bázisra a Pulcinella hangárba egy titokzatos zenei műhely: Mózes Zoltán (Napokon, Soulbeakers), Porteleki Áron (Dorota, Poros), Kiss Krisztián (Tordas Trió, Terra Profonda), Makkai Dániel (Dorota, Gamelán) és Vincenzo Lo Buglio ( Terra Profonda). A műhely vezetője Debreczeni Márton (ex Kompánia, Artus) nyilatkozott a műhelytitkokról.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > >>

© 2018. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu