Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

W. Pluhár Attilával a Hályogkovács Alkalmi Társulás Szentivánéjjel című, csütörtökön és pénteken látható előadásának rendezőjével a Bázis főépülete előtt, az erdőben beszélgettünk, próba előtt, miközben a színésznők már sütötték a konyhában a reggeli brióst.
spacer
De egyébként fontos volt számunkra a csillagos ég és a zöld. Nagyon szerettük volna itt kipróbálni az előadást, mert az egész darab alapja a Szukkot (a haszidok Sátoros ünnepe), amikor a családok kiköltöznek a kertbe, építenek egy sátrat, hogy ott kell éjszakázzanak, és mesélnek.
spacer
Augusztus 21-én 20 órakor lesz a HUPS!Crew: Idegen elemek munkabemutatója. A MANCS a társulat egyik tagjával, Czupi Dániellel beszélgetett.
spacer
A ludas című előadás szabadban lesz. Kérjük kedves nézőinket, öltözzenek melegen, mert este már hűvös van.
Az előadás időtartama több mint két óra, ezért az előadás után a színházi buszjárat Budapestre indul vissza.
spacer
Tavaly az Állampolgári ismeretek című darab kapcsán először rendezett Zsámbékon, idén újra jött, ugyanazzal az alkalmi társulással, hogy bemutassák a Ludas című előadásukat. Tengely Gábor a Zsámbékról indult siker titkáról és az idei darabról mesél.
spacer
A Kompánia Színházi Társulat rezidensnek számít a Bázison. Tíz éve, minden nyáron készítenek előadást, sokszor koprodukcióban. Idén két darabot is bemutattak itt: az Artus-szal közösen a Száműzetés Piknik performanszt, augusztus 8-án pedig saját bemutatójuk lesz: Penelopé retrospektív (Exhile II.) címmel. A rendezőt és társulatvezetőt Lukács Lászlót kérdeztük.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > >>

Következő programjaink
június 28., csütörtök
20:00 Jég-doktrínák Színházi Bázis
június 29., péntek
20:00 Kapitalizmus Színházi Bázis
20:30 Gerendák Romtemplom
© 2018. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu