Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

A - Garaczi által is javasolt - szerepösszevonásoktól még többrétûvé váló interpretáció egy-értelmûen András szemszögébõl tárja elénk a világot; a skizofrén perspektíva kreatív és egyedi gon-dolatmenetek megalkotására hívja fel a mindenkori interpretátorokat. Ez teszi ezt az elõadást is ki-emelkedõvé, elõremutatóvá.
spacer
Ötvösművészeti kiállítás nyílt Zsámbékon. A művelődési házban berendezett tárlattal új hagyományt szeretnének teremteni a szervezők: céljuk, hogy ezentúl minden évben más és más alkotók mutathassák be munkáikat a nyári színházáról és egyházzenei koncertjeiről már ismert településen.
spacer
Zsámbékon, a Háború - most? című tematikus nemzetközi színházi találkozó előadásait nézegetve éppen azon tűnődtem, vajon mennyiben igaz még, hogy a háború a politika folytatása más eszközökkel, amikor szemembe tűnt az egyik szerzői előzetes: "A háború az élet sűrített formája; a béke folytatása más eszközökkel."
spacer
Egész nyáron ünnep van Zsámbékon. Mondhatnánk bármelyik szabadtéri évadban, hiszen az értékes programok önmagukban elegendők az örömre. De ezúttal születésnapot is ünnepelhetünk: éppen húszesztendős a Zsámbéki Szombatok.
spacer
Zsámbék terjeszkedik. Területileg és szellemileg. Egyre távolabb merészkedik a nyári színház eredeti helyszínéül szánt muemlék romtemplomtól és az uborkaszezon egykori magyar emblémájától, a lacipecsenyés szabadtéri vigasságoktól. Bejárja a terepet.
spacer
Nem Antigoné és Isméné konfliktusairól, nem a térszervezésről és nem is Kreon személyiségérol beszélnék: leírnám inkább a nagy temetés pillanatát.
<< < ... 23 24 25 26 27 28

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.