Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Tavaly az Állampolgári ismeretek című darab kapcsán először rendezett Zsámbékon, idén újra jött, ugyanazzal az alkalmi társulással, hogy bemutassák a Ludas című előadásukat. Tengely Gábor a Zsámbékról indult siker titkáról és az idei darabról mesél.
spacer
A Kompánia Színházi Társulat rezidensnek számít a Bázison. Tíz éve, minden nyáron készítenek előadást, sokszor koprodukcióban. Idén két darabot is bemutattak itt: az Artus-szal közösen a Száműzetés Piknik performanszt, augusztus 8-án pedig saját bemutatójuk lesz: Penelopé retrospektív (Exhile II.) címmel. A rendezőt és társulatvezetőt Lukács Lászlót kérdeztük.
spacer
Bicskei Gábor és Mátyás Irén által alapított, immár 30 éves múltra visszatekintő Zsámbéki Szombatok Összművészeti Fesztivál továbbfejlesztésével létrejött Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis a kiemelt művészeti fesztiválok közé tartozik. Programjának fontos eleme a fesztivál a fesztiválban projekt, melynek keretén belül minden évben megvalósul egy kisebb, aktuális témával foglalkozó tematikus fesztivál. Az idei évben a fiatalok megszólítása a cél.

spacer
A Hodworks Basse Danse című táncelőadása augusztus 7-én 20 órakor látható a Zsámbéki Színházi Bázison.
Interjú Hód Adrienn koreográfussal.
spacer
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen tanult rendező szakon, közben nemzetközi drámaíró ösztöndíjat nyert Nagyváradon, rendezőasszisztensként dolgozott Ascher Tamás (Woyzeck) és Bocsárdi László (Két lengyel darab) mellett a budapesti Katona József színházban, rock-musical ősbemutatót rendezett Végállomás címmel, Gyál várossá avatásának évfordulójára. Az egyetem befejezése után tavaly színházrendező mesterképzésre jelentkezett Londonba, ahol jelenleg él és dolgozik. Holnap és holnapután marosvásárhelyi vizsgarendezése a III. Richárd látható a Romtemplomnál. Burák Ádám rendező beszél a darabról.
spacer
Tóth János Gergely, a HazaTér című zsámbéki produkció lelke, szervezője és rendezője gondolkodott kérésünkre a csapata Bázison zajló munkájáról, a színházcsinálásról, meg arról, hogy hol a haza mostanában.
<< < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.