Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2010. 08. 04.
In memoriam Bicskei Gábor Bicskei Gábor /l937. február 9. Tápiószentmárton l99o. november l6. Zsámbék/ Író, rendezõ, népmûvelõ. A Zsámbéki Szombatok alapítója. Számos cikke és tanulmánya jelent meg az amatõr mûvészeti mozgalmakkal kapcsolatban. Az l97o-es években a Népmûvelési Intézet munkatársaként a korszak jelentõs amatõr színjátszó mozgalmának egyik fontos szervezõ egyénisége. A budapesti Játékszín alapító igazgatója. l983-tól a Zsámbéki Szombatok alapító mûvészeti vezetõje, a rendezõi munkálatokat feleségével, Mátyás Irénnel végezte. Az ő emlékére kerül megrendezésre - immár tizenkilenc éve- minden évben a Határokon túli és hazai színjátszók fesztiválja. Fogadják szeretettel ezeknek a tehetséges fiataloknak a bemutatkozását!
2010. 07. 20.
A Kossuth Rádió műsorában A Hely két részben mutatja be a Zsámbéki Színházi Bázist, ami a Földi Telepítésű Magyar Légvédelem Fegyvernemi Múzeumban működik.
2010. 07. 18.
A tervezett négy előadás helyett két alkalommal, július 22. és 23-án este 7 órától láthatja a közönség a dunaszerdahelyi Epopteia Színházi Műhely és a Zsámbéki Színházi Bázis együttműködésével létrehozott, Bakanótákat, melyet Czajlik József rendez. Czajlik Józseffel készült interjút a Hírek menüpont alatt olvashatják.
2010. 06. 17.
A tatabányai Kép-Szín-Tér Fotóművész Műhely Műhely tagjainak csoportos kiállítása a Zsámbéki Nyári Színház nyitányaként.
2010. 06. 17.
Kedves Érdeklődők! A "Műsor" menüpontban olvashatják a Zsámbéki Színházi Bázis tervezett nyári műsortervét. Sajnos a 6. kategóriás színházak pályázatáról még nem született döntés, s emiatt módosulhat a végleges program. Az esetleges változásokról honlapunkon olvashatnak, melyet folyamatosan frissítünk. Megértésüket köszönjük!
2010. 06. 14.
Harsányi Attila, a Lovak az ablakban című előadásban nyújtott alakításáért a Fundaţia „Liga pentru Teatru” különdíját nyerte el a a XVIII. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Az Aradi Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház előadását a három legjelentősebb kategóriában (legjobb rendezés – Radu Dinulescu, legjobb női főszereplő– Bacskó Tünde, legjobb férfi főszereplő – Harsányi Attila) jelölte a zsűri. Az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztivál az ország legrégibb nemzetközi színházi fesztiválja, amelyet június 6-12 között rendeztek meg Nagybányán.
<< < ... 15 16 17 18 19 20

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.