Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2010. június 17.
Fotókiállítás

A tatabányai Kép-Szín-Tér Fotóművész Műhely Műhely tagjainak csoportos kiállítása a Zsámbéki Nyári Színház nyitányaként.

A megnyitás időpontja: 2010. június 26. szombat 14 óra.

Kiállítók: Dallos István, Jáger Adrienn, Kovács Vahúr András, Lipcsei István, Szilágyi zoltán, Tarján Sándor, Tóth Béla, Tóth Zoltán, Tarján Sándor, Újhelyi Dávid

A kiállítást megnyitja: Dallos István fotóművész.

Megtekinthető július végéig.

A Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány által rendszeresen támogatott nyári fotótáborok résztvevőiből alakult meg 13 alapító taggal 2004-ben. A bírósági bejegyzés 2005. novemberében valósult meg. Egyesületünk alapvető célkitűzése a Tatabányán és vonzáskörzetében élő és a fotográfiával foglalkozó, vagy az azt szerető emberek összefogása, képzésük, önképzésük segítése, valamint részükre bemutatkozási lehetőségek biztosítása. Ezen felül hosszabb távú terveink között szerepel Tatabányával összefüggésben lévő fotográfiai értékek gyűjtése, megőrzése, ápolása az utókor számára.

Egyesületünk rendkívül termékeny fotósokból áll. Elsősorban olyan emberekről van szó, akik nem létfenntartásuk érdekében fotóznak, nem a fotózással keresett pénzből tartják fenn magukat, illetve családjukat. Számukra a fotózás az önmegvalósítás egyetlen, tökéletes művészi eszköze.

 

Fotóműhelyünk már 2005. évben számos közös és egyéni kiállítással lépett a nagyközönség elé. Ez a kör a következő 4 évben tovább bővült. Hagyományos, a nyári fotótáborban készült munkáinkat bemutatjuk közös kiállítás formájában Tatán, Tatabányán. 2005-ben egyesületünk első határon túli kiállítása is megvalósult Érsekújváron.

 

Egyesületünk természetesen nem csak kiállítások szervezésével foglalkozik, hanem számos fotósétát, fotótúrát szervez minden évben. Tavasszal és ősszel egy-egy hosszabb lélegzetvételű (3-4 napos) workshop, amely során Pilismarót és környékét, a Bükk hegység legszebb pontjait, a Mecseket, a Nyírséget célozták meg eddig a fotósok. Minden ilyen workshop nyitott nem egyesületi tagok számára is.

 

Az egyesület eddig minden évben megtartott, jelentős rendezvénye a nyári fotótábor. A nyári fotótábor helyszíne a Tatabányai Szabadtéri Múzeum. A tábor alatt tartott előadások szakmai színvonala, az esténként „képzuhanyra” összeülő résztvevők színes, építő jellegű véleménye, lehetőség az archaikus fotográfiai technikák felelevenítésére, valamint az olyan objektumokba való bejutás és az ottani fotózás lehetősége, mint pl. a tatabányai erőmű, a szénmosó, Mányi Bánya, Szent Borbála Kórház 1.sz. telephelye, Cseri strand, stb. mind-mind olyan tényező, amely a táborban résztvevők szellemi, technikai, művészeti feltöltődését, megújulását, épülését szolgálják.

 

Egyesületünk kéthetente szombaton tart szakmai estet a Tatabánya Béla Király Körtéri Közösségi Házban (Tatabánya, Béla Király Körtér 70.)

Az egyesület honlapja: www-kep-szin-ter.hu

 

 


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.