Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

A kisember önmaga megtalálásának meddő vágyát hol egy kád vízbe „fojtják”, hol egy Skodába „csomagolják”.
spacer
Sokáig azt hittem, hogy majd Magyarországon is lesz olyan pantomimszínház, mint a lengyeleknél, cseheknél, franciáknál. De mintha a magyar néplélekbe nem férne bele a pantomim, ahogy pl. a Beckett-darabok sem. Csakhogy én akkor is a pantomimet szerettem volna sikerre vinni, mert tőle kaptam az élet értelmét.
spacer
A TranzDanz kortárs tánc társulat ismét jelen lesz az Ördögkatlan fesztiválon és utána vendégszerepel a Zsámbéki Bázison. Mindjárt két díjnyertes táncművet is bemutatnak az ipari műemlék hangárok egyikében. A legfrissebb Ratville és a 2016-ban készült Déjá Vu címűt. Kovács Gerzson Pétert, a koreográfust kérdeztük.
spacer
„Dienes Eszter önmagához kegyetlen költői világa és Meszléry pokoli tudása az emberi kapcsolatokról és a világról, mindezek tényleg katartikusan kapcsolódnak össze." (Sándor Erzsi)
spacer
„Madarak, repülőgépek röptéről, a szerelem, az alkotás, a szabadság szárnyalásáról, és a lemetszett szárnyak miatti gyötrelemről szól ez a válogatás."
spacer
A természetvédelmi területen elhagyatottan álló romos épületeket olyan organikusan nőtte be a művészet és a színház, ahogy a növények veszik birtokba az ember által elhagyott mesterséges építményeket.
1 2 3 4 5 6 ... > >>

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.