Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Már a helyszín is roppant érdekes, a régi rakétabázis egy festői domboldalon van, már üresen állnak a hatalmas rakétasilók, amelyekben játszani is lehet.
spacer
Különleges helyet foglal el a nyári színházak között a zsámbéki. Míg a társintézmények a szórakoztatásra helyezik a hangsúlyt, addig a Mátyás Irén vezette színházi bázis művészi programot valósít meg.
spacer
A Zsámbéki Színházi Bázis bejáratánál árválkodó tábla szerint ezen az estén a Meseerdő felé kell vennünk az irányt, ha Vidnyánszky Attila két éve itt már bemutatott előadását akarjuk megnézni.
spacer
A földváraktól a középkori kővárakon át a XIX. századi erődítményekig terjedő védett műemlékek sora Zsámbékon egy XX. századi hadtörténeti emlékhellyel gazdagodott.
spacer
Az ember visszagondol kamaszkori olvasmányaira, és többnyire a kedvenceiből is csupán egy-két hangsúlyos fordulatra, stíluselemre, hangulatra emlékszik: Boris Vian – a tipikus kamaszkori olvasmány – úgy maradt meg bennem, mint a vad fantázia, a megzabolázhatatlan játékos kedv és ötletes szemtelenség bajnoka.
spacer
2005 szeptemberében szakmai beszélgetésre került sor a Színházi Intézetben, melynek kiindulópontjául a zsámbéki évad szolgált.
<< < ... 21 22 23 24 25 26 27 28 > >>

© 2021. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.