Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Fiatalok készülodnek a nyitott betonbunker kacatjai között. Egy ido után tevékenységük fölhangosodik, jártukban zörögni kezdenek, csövekkel, rudakkal, vaseszközökkel kalapálnak, megszólaltatnak ajtót, sodronyt, kapcsolótáblát, zenei ritmus alakul ki.
spacer
Pályázaton nyert eloadás Zsámbékon a Pulcinella közlegény. Nemzetközi projektbol született. Nem kell megrémülni, nincs Schiller-év, nem adtak ki "kétezer-egyszáztizenhat éves az európai teátrum bölcsoje" típusú szlogent - a megemlékezés típusú inspirációkból ritkán jön ki jól a színház.
spacer
Mindig újabb és újabb zsámbéki helyszínek izgatnak bennünket, olyan előadásokat keresünk, amelyek abban a közegben érdekesen tudnak megszólalni.
spacer
Máté Gábor tavaly végzett színésznövendékei jöttek össze egy rövid lejáratú nyári munkára, hogy újra együtt dolgozzanak, játsszanak, legyenek. Mi pedig tanúi vagyunk ennek a gyűlésnek, s szerezhetünk halvány benyomást arról, hogy a szakmában eltöltött egy év után hogy állnak (ülnek, sőt szembesülnek) a pályakezdő fiatalok.
spacer
Elsőre könnyű a válasz. Mert ő írta a darabot. Ezzel azonban csak megkerüljük a kérdést, amely valójában úgy hangzana, miért önmagát választotta főszereplőnek.
spacer
A minap egy rádióműsorban azt a kérdést szegezték nekem, hogy mit várok egy nyári színházi estétől. Zavaromban valami olyasmit nyögdécseltem hát, hogy ugyanazt, mint télen
<< < ... 22 23 24 25 26 27 28 > >>

© 2021. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.