Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Celetné Divadlo
spacer
Veronika Gabčíková - Šimon Spišák
Anne Frank
Anne Frank naplója alapján írta: Spišák Šimon és Gabčíková Veronika
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Anna Frank:Lucia Korena
Szereplő:Ivan Martinka
Anny hangja:Alica Cvečková
Moderátor:Martin Nahálka
Rendező: Šimon Spišák
Látvány: Czech Karel
Jelmeztervező: Czech Karel
Báb: Czech Karel
Dramaturg: Veronika Gabčíková
Előadás ismertető

Anne: Olyan embernek, mint én, egészen különös érzés naplót írni. Nemcsak azért, mert eddig még nem írtam, hanem mert úgy érzem, hogy később majd sem engem, sem másvalakit nem fognak érdekelni egy tizenhárom éves diáklány ömlengései. Igazából nem is erről van szó, szeretek írni, de még inkább örülök annak, hogy mindenféle dologról jól kiönthetem a szívemet. A papír türelmesebb az embereknél. Ezt a keménykötésű füzetet, amely a fennkölt „napló“ nevet viseli, amúgy sem szándékozom soha bárkinek is megmutatni, hacsak nem akad valaha az életemben egy olyan barátom vagy barátnőm, aki „a“ barátom vagy „a“ barátnőm lesz, más embert különben miért érdekelne. Ezzel el is érkeztem oda, ahonnan az egész napló ötlet ered: nincs barátnőm.

Anne Frank, a tizenhárom éves lány naplószerű lejegyzései, világhírű története a felnőtté válásról és a holokausztról.

Anne Frank tizenharmadik születésnapja alkalmából kezdte írni naplóját és két éven keresztül folytatta, miközben hét másik emberrel mindennapjait egy amsterdami rejtekhelyen töltötte. Anne Frank naplója részletesen, pátosz nélkül, egyszerű, de lehengerlő stílusban leírja egy serdülő kamaszlány legbelső érzelmeit, fájdalmait és örömeit. Megelevenedik előttünk egy ember élete, melyet a háború megfosztott minden méltóságától és a társadalom szélére került. Ez az intim és őszinte vallomás hatásos eszköz lehet a növekvő idegengyűlölet, viszálykodás, gyűlölködés és rasszizmus ellen. Az előadás szubjektív képzelőerőre támaszkodó vallomásokkal dolgozik egy anti-imaginatív jelenetsorban, melyeknek főszereplője a tizenhárom éves Anne.

Információk

2017-ben Lucie Korená ebben az előadásban nyújtott alakításáért a legjobb női alakításért járó díjat vehette át (DOSKY 2017/SZLOVÁKIA)


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.