Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Zsámbéki Színházi Bázis
spacer
Jámbor József - Michał Walczak
A Zsámbéki Színházi Bázis és Jámbor József Társulata bemutatója
Fordító: Borzon Daniel
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
József, sorozatíró:Jámbor József
Andrea, színésznő:Szoták Andrea
Péter:Fehérvári Péter
Ádám:Boros Ádám
Petra, a casting rendezőasszisztense:Szűcs Petra
Neon-Szent:Szoták Andrea
Lujza, latinos luxus-prosti, (hangfelvétel):Somody Ildikó
Lujza, latinos luxus-prosti:Szoták Andrea Tóth Eszter Nikolett
Férfi:Fehérvári Péter
Nikolett:Tóth Eszter Nikolett
Pápa, in vox:Boros Ádám Erdei Péter Erdei Péter
Faszi:Boros Ádám

Szereposztás 2019:
József, sorozatíró: JÁMBOR JÓZSEF, Andrea, színésznő: SZOTÁK ANDREA, Péter: FEHÉRVÁRI PÉTER, Ádám: BOROS ÁDÁM, Petra, a casting rendezőasszisztense: SZŰCS PETRA, Neon-Szent: SZOTÁK ANDREA, Lujza, latinos luxus-prosti: SOMODY ILDIKÓ (hangfelvétel), Férfi: FEHÉRVÁRI PÉTER, Pápa: ERDEI PÉTER, Faszi: BOROS ÁDÁM

Szereposztás 2018:
József, sorozatíró: JÁMBOR JÓZSEF, Andrea, színésznő: SZOTÁK ANDREA, Péter: FEHÉRVÁRI PÉTER, Petra, a casting rendezőasszisztense: SZŰCS PETRA, Neon-Szent: SZOTÁK ANDREA, Lujza, latinos luxus-prosti: SZOTÁK ANDREA, TÓTH ESZTER NIKOLETT, SOMODY ILDIKÓ (hangfelvétel), Férfi: FEHÉRVÁRI PÉTER, Nikolett: TÓTH ESZTER NIKOLETT, Pápain vox: BOROS ÁDÁM, Pápain corpus: ERDEI PÉTER
Rendező: Jámbor József
Tér: Jámbor József
Jelmeztervező: Szűcs Petra
Dramaturg: Selmeczi Bea
Fordító: Borzon Daniel
Bemutató:2018. 06. 22.
Előadás ismertető

Az idősödő sorozatíró lakást vásárol, hogy összeköltözzön a pályakezdő színésznővel, akit nem válogatott be a sorozatába, de aki tőle terhes (a férfi legalábbis így tudja). Az új lakáshoz meglehetősen olcsón jut hozzá, mint hamarosan kiderül azért, mert korábban bordélyházként működött.  

 Több gyanús utalásból, majd egy előkerülő félkész regényből kiderül: a hely már korábban sem volt ismeretlen a férfi előtt. Egy régi szerelmi történet is előkerül, ám nem tudni, a valóság ihlette-e, vagy teljes egészében az alkotói képzelet. Egy dolog bizonyos: a kapcsolatuk újragondolásra, megváltásra vár. Önmaguk által. Külső segítség által. Akár a „Pápa” által.

 A darabban szereplő „Pápa” enigmatikus figura, sajátos keveréke a keresztény egyházi legfőbb méltóságnak és egy utcán élő hajléktalannak. A pár élete és annak irodalmi reflexiói két külön dimenziót képeznek – de a férfi által írt sorozatba egyre-másra beszivárognak a párjával átélt mindennapok, annak konfliktusai, motívumai, elemei.

 Ezen túl pedig titokban írt – és a nő által később leleplezett – regényének egzaltált nőalakja, Lujza, és szerelme, a titokzatos „Férfi” (többé-kevésbé a férfi alteregója) is megjelennek.

A lakás, ahová a pár beköltözik és ahová a gyermeküket várják az első pillanatokban betlehemi jászollá, a férfi és a nő a Szent Családdá válik, később viszont – mikor kiderül, hogy a lakás helyén egykor kupleráj állt – lelakott lakótelepi panellakássá egy lelketlen fővárosban. Ebből a lelki, morális labirintusból kell kijutniuk a főszereplőknek, hogy Józsefként és Máriaként ismét rátaláljanak az Új Betlehemre.

Kapcsolódó hírek, írások
A lányka és a pápa

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.