Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2009. augusztus 23., vasárnap 20:00 - Romtemplom
The Irish Dance Experience és Catherine Gallagher előadása

Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus zene kísér, ezzel is gyönyörködtetve a közönséget.

Augusztus 23. 20 óra   a Romtemplomnál

Irish Dance.Experience

"Úgy érzem, hogy a közönség fiatal, új arcokat és lábakat keres az ír tánc produkciók világában. Michel Flatley, Jean Butler és Colin Dunne nagyon tehetséges táncosok, akik inspiráltak engem, de most már itt az ideje, hogy megmutassam a világnak a saját kreatív képességeimet". /Catherine Gallagher/

The Irish Dance Experience

A The Irish Dance Experience az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen őstehetséget tudhatunk magunk mellett, aki megálmodott és színpadra vitte ezt a fantasztikus egész estés ír sztepp tánc showt.

Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus zene kísér, ezzel is gyönyörködtetve a közönséget. A produkciót nézve megtapasztalhatjuk az autentikus ír tánc varázsát, de Catherine izgalmas és újszerű koreográfiái a modernebb stílusú zenei alapokra, minden alkalommal ámulatba ejtik a közönséget.
A gyönyörű jelmezek, az élő zene, a látványos díszlet mind csak tovább fokozzák az élményt, aminek részesei lehetünk az előadáson.

Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetelállító szólókat táncol. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseiket olyan invenciózus koreográfiában valósítják meg, amelyet ember még soha nem látott, és amelytől az embernek a szó szoros és persze pozitív értelmében leesik az álla.

Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával a színpadon, ami a show és a professzionális ír tánc egyik alapja. Mindezektől az ember hátán valósággal végigfut a hideg.

„Régebben nagyon sok produkció használt fel kelta legendákat és mítoszokat, én azonban úgy gondolom, hogy csak összezavarják a nézőket, és mindig eltérnek a történettől. Nem akarok történelemórát tartani a közönségemnek. Inkább azt szeretném, hogy megtapasztalják az ír tánc mélységeit és érzékeljék, hogy ez egy erőteljes és dinamikus művészi kifejezésmód!”
/Catherine Gallagher/

Szólótáncos: Catherine Gallagher Írország Nemzeti Bajnoka
Koreográfus: Catherine Gallagher Írország Nemzeti Bajnoka
Tánckar: Steps of the Celts ír sztepp táncegyüttes tánckara
Zenekar: Az Irish Dance Experince ír zenekara
Kiegészítő személyzet: Öltöztetők, Sminkesek


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.