Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2014. augusztus 21.
Mindenre képes, amire az ember nem

Augusztus 21-én 20 órakor lesz a HUPS!Crew: Idegen elemek munkabemutatója. A MANCS a társulat egyik tagjával, Czupi Dániellel beszélgetett.

Rés a présen: Mikor dőlt el, hogy te bábokkal akarsz foglalkozni és mik a legfontosabb hatások, amelyek téged ebben inspiráltak?

Czupi Dániel: A Színház- és Filmművészeti egyetem előtt a Keleti István Művészeti Iskola tanulója voltam egy évig, ahol Török Ági és Szívós Károly tartott bábos képzést. Nagyon szerettem az óráikra járni, rávilágítottak arra, hogy a báb nemcsak segít tömören fogalmazni a színpadon, de mindenre képes, amire az ember nem. Sokat köszönhetek nekik, hiszen ők javasolták, hogy jelentkezzek bábszínész osztályba. Megfogadtam a tanácsukat, és most kollégák lettünk a Kolibri Gyermek és – Ifjúsági Színházban.

Rap: Hogyan, mikor és kikkel alakult a Hups! Crew?

CD: A csapat tavaly nyáron, a diplomaosztónk után alakult Németországban, amikor az osztályból öten -Spiegl Anna, Fehér Dániel, Hoffer Károly, Szolár Tibor és jómagam- eleget tettünk egy kedves német barátunk meghívásának. Günter azt kérte, hogy adjunk elő egy etűdsorozatot, amit zenével kísérünk. Így készült el a Jam című előadásunk, amit a kinti nézők nagyon szerettek. Mivel rengeteg pozitív hatás ért minket, és a fellépés után több meghívást is kaptunk, elhatároztuk, hogy továbbra is dolgozunk együtt. Próbáltuk megtalálni, mi a műfaji meghatározása annak, amit csinálunk, így született a bábkoncert elnevezés, ami bábozást jelent szavak nélkül, kizárólag élőzenével.

Rap: Hol lehet, lehetett évközben látni benneteket?

CD: A csapat egy része a Budapest Bábszínházban, Fehér Dani és én pedig a Kolibri Színházban játszunk. Sok feladatot kapunk itthon, de az elmúlt évben a HUPS!-szal már jártunk Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Ausztriában, és Szlovéniában is. Jelenleg új előadásra készülünk közösen, amelyet augusztus végén a Zsámbéki Színházi Bázison, évad közben pedig a Trafóban fogunk játszani.

Rap: Mire alapszik a zsámbéki előadás? Mi a története?

CD: Az Idegen elemek című előadásunk is etűdökre épül majd és bábkoncertnek szánjuk, de a Jam-mel ellentétben most az összes jelenetet egy téma inspirálja. Ez alkalommal emberi esendőségeinkről, kommunikációs nehézségeinkről igyekszünk szólni humoros formában. A munkához Kovács Márton zeneszerzőt hívtuk segítségül, aki zenét ír nekünk a darabhoz, amelynek egyszerre vagyunk színészei és alkotói.

Rap: Mikor és melyik helyszínen látható az előadás? Kiknek ajánlanád?

CD: Augusztus 21-én, 22-én és 23-án látható a Zsámbéki Színházi Bázis egykori rakéta tárolójában, majd szeptember 23-án és 24-én a Trafóban játsszuk. Azoknak ajánlom a darabot, akik nyitottak egy kreativitásra és élőzenére épülő bábelőadásra és már elmúltak 12 évesek.

Rap: Mik a terveitek az őszre?

CD: A csapat sok időt töltött együtt a nyáron, ezért ősszel egy kicsit nélkülözzük egymást. Az új évadban ki-ki a saját színházában fog dolgozni, de tavasszal vár ránk Törökország.

Rap: Mi a kedvenc bábkaraktered?

CD: Nincs, de nagyon szeretem, ha egy egyszerű anyag a szemünk előtt kel életre. 

mancs
Forrás: http://magyarnarancs.hu/snoblesse/czupi-daniel-babszinesz-hups-crew-91414

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.