Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2011. augusztus 8.
Amit a hegyen hallani
Etűdök Liszt Ferenc írásai és zenei öröksége alapján

A Zsámbéki Színházi Bázissal közös produkcióra készül a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves fizikai színházi koreográfus osztálya, amellyel Liszt Ferenc örökségét dolgozzák fel.

A Zsámbéki Színházi Bázissal közös produkcióra készül a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves fizikai színházi koreográfus osztálya, amellyel Liszt Ferenc örökségét dolgozzák fel.
A Horváth Csaba és Lukáts Andor vezette osztály hallgatói augusztus közepétől kéthetes intenzív munka keretében, Zsámbékon foglalkoznak a magyar zeneszerzővel – életrajzi adatait, írásait, gazdag zenei örökségének egy-egy darabját használják fel készülő előadásukhoz. A projekt célja, hogy a szabadtér sajátosságait kihasználva helyspecifikus etűdöket (mozgás, próza, film) hozzanak létre, illetve különböző formanyelveket próbáljanak ki.
Az Ódry Színpad bemutatójaként készülő Amit a hegyen hallani című előadást szeptember 1. és 4. között naponta, este nyolc órai kezdettel tekintheti meg a Régi Rakétabázis közönsége. A produkció kíséretében a második év végi Beckett-mesterségvizsga néhány részlete is látható lesz.
" álmodtam a hegyen, és néztem egyre csak
a mély örvénybe le; a hullám eltakarta;
aztán a végtelen örvénybe: önmagamba."
(Victor Hugo: Amit a hegyen hallani, ford.:Nemes Nagy Ágnes)

Az előadás támogatói a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Zsámbéki Színházi Bázis.

Osztályvezető tanárok: Horváth Csaba, Lukáts Andor
Alkotók: Czakó Máté, Gyöngy Zsuzsa, Gyulai Júlia, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Kiss Anikó, Nagy Norbert, Pallag Márton, Simányi Zsuzsanna, Soós Attila, Táborosi Margaréta, Varga Krisztina, Widder Kristóf, Zsíros Linda

Forrás: Zsámbéki Színházi Bázis

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.