Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2018. augusztus 28.
Álom újratöltve - Szentivánéji tehetetlenség egy felvonásban vagy kettőben

Az alkotók “mesteremberi” létezése feltételezi az ember örök vágyát arra, hogy alkosson, teremtsen. Az Álom újratöltve folyamatosan játszik a Szentivánéji álom szerkezetével. Megbontja és újra összerakja azt. Darabokra szedi és felépít egy másik világot. Azt a világot, amit az alkotók mesteremberi mivolta, gyermeki fantáziája, naiv keresése megenged.

Álom újratöltve – Szentivánéji tehetetlenség

2018. augusztus 29. 19.00

 

Sardar Tagirovsky, a Kazanyban született fiatal rendező műhelymunkái inkább színházi emberkísérletek, mint szokványos próbafolyamatok. Az Álom újratöltve című legújabb alkotását több, mint 5 éve kezdte el próbálni, amelyet most augusztus 29-én, a Zsámbéki Színházi Bázison láthatnak megszületni a vállalkozó kedvű amatőr és profi nézők.

A most induló 2,5 hetes alkotófolyamat során teljesen elvonulnak a külvilágtól, alkotók és művészek együtt beköltöztek a Zsámbéki Bázisra, ahol a tréningek során Tagirovsky megpróbálja olyan helyzetekbe hozni a színészeket, amelyben előhívják az érzelmeiket, felszabadítják a képzeletüket, vagy ami talán még fontosabb, szeretné megéreztetni velük, hogy ne kreáljanak karaktereket.

A szerelem hajszolása társadalmunk egyik leggyakoribb jelensége. Mindannyian vágyunk arra, hogy valaki megértsen minket. Lehetünk, kamaszok, családapák, családanyák, műhelyben dolgozó munkások, politikusok, egy cég vagy ország vezetői: vágyunk egy szinten találkozhat: szeretnénk szerelembe esni. Szeretnénk elveszíteni azt, ami nem hagy minket szabadon nyugodni. – mondta el Sardar Tagirovsky, a darab rendezője. - Az Álom újratöltve egy előadás, ami nem akar egy előadás maradni. A mindenkori megfelelésről és tehetetlenségről szól. Arról, hogy az alkotás közös résztvevői vagyunk a színházban, akár egy terápián és az adott munka nem csupán azt jelenti, hogy a színházi ember mutat és a nem színházi ember nézi azt. Hanem azt is jelentheti, hogy lehetőségünk van találkozni egymással és lehetőségünk van beszélni bármiről, ami zsigeri szinten érint minket: szex, politika, szerelem, barátság, élet, halál. Keressük a határokat, miközben próbálunk a színházban játszani. Vagy az életben.

 

Alkotók: Berki Szofi, Csépai Eszter, Csuvik Viktor, Dávid Zsuzsa, Gábri Nikolett, Horváth Julianna, Hubertova Henrietta, Iszak Dorottya, Kazári András, Katona Dávid, Nagyhegyesi Zoltán, Mészáros Márton, Pável Réka, Szorcsik Kriszta, Tari Teréz, Tóth Szilvia Lilla

Filmrendező: Nagy Bianka

Operatőr: Szentgáli Csaba

Zeneszerző: Katona Dávid

Zenei szerkesztő: Katona Dávid

Látvány: Sardar Tagirovsky, Katona Dávid

Dramaturg: Adorján Beáta

Írta: Sardar Tagirovsky

 

Rendezte: Sardar Tagirovsky

 

A program megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

www.nka.hu------------------------------------------------------------------------------------------

Jegyértékesítés és információ: 
Tourinform Zsámbék | 2072 Zsámbék, Szent István tér 3. 
23/342-318 | info@zsambekinfo.hu 

Jegyárak: Felnőtt jegy: 2.500 Ft | Diák/nyugdíjas jegy: 1.000 Ft

Jegyek válthatók az előadások napján a helyszínen és a jegy.hu online felületén. Pénztárnyitás az előadás kezdete előtt egy órával. Csak készpénzes fizetési lehetőség. 

Az előadás helyszíne: Műemlék Rakétabázis (Zsámbék külterület, Őrsi hegy) 

A zsámbéki Műemlék Rakétabázis megközelíthető: Zsámbékot Szomor felé elhagyva, a Fejér megye tábla után jobbra.


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.