Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2018. július 31.
A sátán fattya

„Nagyanyáink, nagyapáink meséltek róla; vannak rokonaim, akiket ez érintett. Valahányszor játsszuk, mindig átéljük… Fájdalmas és fontos része ez a kárpátaljai magyarságnak. Tudnia kell róla a fiatalságnak és mindenkinek. Sokat lehet belőle tanulni” (Tarpai Viktória)

Nagy Zoltán Mihály: A SÁTÁN FATTYA

 

Időpont: 2018. augusztus 4.  20:00 óra

Helyszín: Zsámbéki Színházi Bázis

 

A Pesti Vigadó Kamaraszínházában rendezett 2014-es ősbemutató, valamint számos határon túli és hazai vendégjáték után Zsámbékon is bemutatkozik Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című műve.

A kisregény a kárpátaljai magyarság tragédiáját, a málenykij robot egyéni és közösségi traumáját mutatja be. A főszereplő Tóth Eszter a megszálló orosz katonáktól megerőszakolt, meggyalázott és így tönkretett életű hősnő előadásmódja sok egyéb vonatkoztatást is lehetővé tesz. A jóvátehetetlen megaláztatás totalitása Tóth Eszter sorsában az ártatlanként hordozott bűnhődés poklától a még teljesebb katasztrófák sötét kilátástalanságáig, gyásztól gyászig, a félelem és rettegés enyhíthetetlenségétől az elviselhetetlenség tébolyáig terjed. Ezt a különös zaklatott történetet alakította át a rendező Árkosi Árpád dramatikus színházi szöveggé.

Nagy Zoltán Mihály műve balladákat idéző történetmondásával, siratóénekszerűségével nem a reményvesztést sugallja, hanem látni és emlékezni tanít, a kárpátaljai magyarok megmaradásának alapkérdéseire felel. Tóth Esztert a kiemelkedően tehetséges kárpátaljai színésznő, Tarpai Viktória játssza, sorsának "kísérője" Zanotta Veronika színésznő.


Szerző: Nagy Zoltán Mihály
Rendező: Árkosi Árpád
Tóth Eszter: Tarpai Viktória,
Ének: Zanotta Veronika
Tervező: Ondraschek Péter
Hang: Árkosi Szabolcs


Támogatók: NKA, EMMI, MMA, Zsámbék Város Önkormányzata, Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár


-----------------------------------------------------------------------------------


Jegyinformáció:
Diák-, nyugdíjas jegy: 1.000 Ft
Felnőttjegy: 2.000 Ft


Jegyelőrendelés:
36-23/342-318
info@zsambekinfo.hu
 


© 2022. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.