Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2016. július 24.
Kismama-kaland
A debreceni Csokonai Színház vendégjátéka

Éled az életed, ha minden jól megy, boldogan. Hisz számodra oly sok kedves ember vesz körül: a szerető párod, család, barátok, jól megy a munka, bulizni jársz, házat, jövőt építesz, saját családot tervezel… Ám egyetlen teszt és két kicsi csík mégis megváltoztat mindent!

Elindul egy „utazás”, és amíg pociból pocak lesz, kiderül, hogy eddig maximum nyolcszög volt az a bizonyos kereknek hitt Élet, mert teljes egésszé csak most, a Pocaklakóval válhat, aki ugyan még úton, de máris nagyon jelen van. Egy csoda készülődik ott bent. Egy kis lélek szülőket választott magának, és 9 hónapot ad a felkészülésre. 280 nap… Egyszerre tűnik kivárhatatlanul soknak és ijesztően kevésnek. 280 nap, amibe belesűrűsödik egy féléletnyi hányinger és uborka-fagyi-kombó, tengernyi boldogság és egy sivatagnyi kétség, nevetés, sírás, sírvanevetés – egy új élet alakul, és nem csak a pocakban…habár minden akörül forog.
fotó: Máthé András

Kutatások igazolják, hogy az embernek vannak emlékei magzati időből, a születés pedig egy életre meghatározó élmény lehet. Így a várandósság, a születésre való felkészülés olyan téma, ami minden korosztályt érint és érdekel. Ezért ihlette az előadást ez a roppant fontos és izgalmas időszak, melynek hétköznapi valóságáról talán méltatlanul kevés színpadi mű szól. Most Krajcsi Nikolett (aki maga is épp várandós) mesél valós idejű, megélt és összegyűjtött kismamaélményekről, mely mindenkinél más ugyan, mégis minden Kismama és Kispapa önmagára ismerhet az olykor mulatságos, olykor megható történetekben.

 

Kismama: Krajcsi Nikolett

Rendező: Mészáros Tibor

 

 

Letölthető anyagok
Fotó: Máthé András (120,1 kByte)
Fotó: Máthé András (97,8 kByte)

© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.