Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2015. április 17.
A Zsámbéki Nyári Színház képes történetének megjelentetése

Kedves Látogatóink! Az idei év egyik terve a Zsámbéki Nyári Színház képes történetének kiadása, amely méltó összefoglalása, emlékkönyve lenne az elmúlt több mint 30 évnek. A Summa Artium által szervezett Mecénás Napon a kulturális projektek árverésén 330.000Ft támogatást kaptunk, azonban ez az összeg még nem elegendő ahhoz, hogy a könyv létrejöjjön. Ezért elindítottunk egy gyűjtési kampányt az adjukossze.hu oldalon. Arra kérünk mindenkit, hogy megosztással, hozzájárulással támogassa a könyv megvalósítását!

http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/A_Zsambeki_Nyari_Szinhaz_kepes_tortenete_1983_2014_2

A kezdeményezés célja:

Zsámbék kiemelt rangú alternatív színházi központ és termékeny alkotóműhely, amelyhez színészek, rendezők, színházi emberek generációi kötődnek. A színházi események mellett képzőművészeti, audiovizuális és zenei rendezvények befogadó- és alkotóhelye. Most egy 150 oldalas, a Zsámbéki Színház történetét és 100 színházi fotót tartalmazó könyvet szeretnénk kiadni 700 példányban, ehhez kérnénk az Ön támogatását is!

In memoriam Mátyás Irén

Bicskei Gábor (1937-1990) és Mátyás Irén (1953-2013), ez a két rendkívüli ember 32 éve indította el a fesztiválsorozatot. Népművelőként kerületek Zsámbékra és mertek nagyokat álmodni. Így következett be a Zsámbéki Nyári Színház profilbővítése: a 90-es évek közepétől (sajnos már csak Mátyás Irén szervezésében) nemcsak vendégelőadásokat hívtak meg, hanem saját bemutatókat is tartottak.

Mátyás Irén 2013-ban bekövetkezett halála után a színház továbbra is feladatának tekinti a kortárs művészeti kifejezések sokszínűségének bemutatását, közvetítését, az innovatív kezdeményezések támogatását és a fiatal, tehetséges alkotók bemutatását.
Fotó: Ilovszky Béla - theater.hu
A készülő könyv igazi hiánypótló munka: Ilovszky Béla fotóművész képei idézik fel a legszebb színházi pillanatokat. Sándor L. István kritikus a színház több mint három évtizedes történetét eleveníti fel, felhasználva a Mátyás Irénnel készített interjúkat és a színházról megjelent válogatott írásokat.

A könyv megjelenését támogatja:

Summa Artium, Mátyásfalvi János, Mátyás Katalin, Kovács Gergely, Máté József, Racsmány Dömötör, Anonymus, Halák Péter, Bellon Erika, Regős János, Szabó Sándor, Virág Tamás, Gál Anna, Újbudai Kulturális Központ, Farkas Róbert, Anonymus, Makai Szilvia, Schilling Árpád,  Galambos Éva, Újhelyi Kinga, Krétakör Alapítvány, Tóth Péter, Dóri, Véner Orsolya, Brunner Katalin, Gyurcsik Zoltán (AFRO), Keresztes Tamás


© 2022. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.