Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2014. augusztus 8., péntek 10:00 - 2014. augusztus 9., szombat 18:00 - Színházi Bázis
Határokon túli és hazai amatőr színjátszók XXII. találkozója (Loka(r)tor Fesztivál)

A zsámbéki találkozó, bár résztvevői a környező országok magyar diákszínjátszó szervezetei által szervezett helyi fesztiválok legjobb csoportjai, hangsúlyozottan nem verseny, hanem szakmai találkozó.

Az amatőr színjátszás a Zsámbéki Színházi Bázis programjában kezdetektől fontos szerepet tölt be. Fontos és szerves része a fesztiválnak a környező országok magyarlakta területein élő és dolgozó diákszínjátszó együttesek visszatérő jelenléte. Ebben az évben kiváló megalapozása és felvezetése a LokA(R)Tor Fesztiválnak.
A zsámbéki találkozó, bár résztvevői a környező országok magyar diákszínjátszó szervezetei által szervezett helyi fesztiválok legjobb csoportjai, hangsúlyozottan nem verseny, hanem szakmai találkozó. Lehetőség arra, hogy az együttesek figyelemmel kísérjék egymás munkáját és találkozzanak magyarországi előadásokkal is.
Az a lehetőség, hogy a Felvidék magyar településeinek legjobban működő együttesei találkozhatnak a vajdasági Zenta, Topolya, Magyarcsernye vagy éppen Újvidék magyar színjátszóival és Erdély egymáshoz is távol eső vidékein, Kovászna megyében, vagy a Szilágyságban élő és dolgozó magyar együttesekkel, pótolhatatlan szerepet játszik a magyar nyelvű amatőr színjátszásban.
A fesztivál három napján így reggeltől estig előadásokkal telnek meg a zsámbéki játszóhelyek és változatos műfajú előadások sokaságát nézhetik végig az érdeklődők.
Az előadásokhoz szakmai beszélgetések sorozata is kapcsolódik, ahol a résztvevők közösen keresik a választ arra, hogy egy-egy produkció erényei és hibái elemzése hogyan válhat valamennyi együttes szakmai fejlődése szempontjából tanulságos tapasztalattá.


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.