Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2009. július 16., csütörtök 10:00 - 2009. július 31., péntek 22:00
Színházi work-shop - Hősök - Kamaraopera a világ megmentéséről

Nyári alkotótábor nomád körülmények között. A Hősök munkacímmel ellátott anyag, nem egy megírt, létező alkotás. A darab napról napra íródik a színészek álmaiból, a közös beszélgetésekből, improvizációkból..

Július 16-31

Hősök - Kamaraopera a világ megmentéséről

Színészek, zenészek közös zenei nyelve kidolgozása a amely olykor  rapbe, beatboxba, rockzenébe, népdalba vagy éppen operaáriába torkollik.  Hogyan tud a színész a zenész játékára vagy épp fordítva improvizálni? Hogyan képes a zenész játéka koherensen kapcsolódni a színész szándékaihoz.

A work - shop végén július 30-án és  31-én este munkabemutatóra is sor kerül

Nyári alkotótábor nomád körülmények között. A Hősök munkacímmel ellátott anyag, nem egy megírt, létező alkotás. A darab napról napra íródik a színészek álmaiból, a közös beszélgetésekből, improvizációkból.. A színészek és zenészek  a rendezővel  közösen dramatizált álmaikból kezdenek dolgozni. Alapvetően egy zenei nyelv kidolgozása a cél, mely amely olykor  rapbe, beatboxba, rockzenébe, népdalba vagy éppen operaáriába torkollik.  Hogyan tud a színész a zenész játékára vagy épp fordítva improvizálni? Hogyan képes a zenész játéka koherensen kapcsolódni a színész szándékaihoz. Kézműves alkotómunka a látványtervező vezetésével, díszleteket és jelmezeket készülnek el... Nincs egy író és egy rendező, akik valamiféle végleges előadástervvel a fejükben érkeznek. A rendező egy körülhatárolt koncepcióval érkezik a próbafolyamatra, de azt csak a többi alkotóval együtt tudja megtölteni igazi tartalommal. Itt mindenkinek ,,hőssé” kell válnia és csak akkor tud, ha maximális erőbedobással vesz részt a munkafolyamatban.


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.