Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2018. augusztus 3., péntek 20:30 - Zárdakert
Szárnyak zenéje – Szabó Ildikó előadói estje

Madarak, repülőgépek röptéről, a szerelem, az alkotás, a szabadság szárnyalásáról, és a lemetszett szárnyak miatti gyötrelemről szól ez a válogatás.

„Madarak, repülőgépek röptéről, a szerelem, az alkotás, a szabadság szárnyalásáról, és a lemetszett szárnyak miatti gyötrelemről szól ez a válogatás. Leonardo da Vinci, Arany János, Fáy András, Széchenyi István, Jászai Mari, Charles Baudelaire, Móricz Zsigmond, Bálint György, Krúdy Gyula, Juhász Gyula, Váci Mihály, Nagy László, Szergej Jeszenyin, Szilágyi Domokos, Weöres Sándor vallomásai, valamint magyar népdalok hangzanak el összeállításomban. Kertemben a madaraknak tetszett. Persze ők elfogultak, hiszen róluk szól. Hálájuk jeléül még fészket is raktak a levélszekrényünkben. Most a zsámbéki nyári színház felkérésére úgy döntöttem, egyszer még embereknek is elmondom, ne vigyem magammal odaátra. Talán mégiscsak rólunk szól...”

Szabó Ildikó színművész hét éve él a szomszédos településen, Budajenőn. 1958-ban egy legendás színészosztály tagjaként végzett a Színművészeti Főiskolán.


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.