Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2015. július 12., vasárnap 20:00 - Romtemplom
Keresztül Európán – Tompos Kátya zenés estje

A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője, énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.

Július 12., 20.00 (Romtemplom)
Keresztül Európán
Tompos Kátya zenés estje

Közreműködők:
Hrutka Róbert gitár, Kalmus Felicián cselló
Fotó: theater.hu – Ilovszky Béla
Kalmus Felicián Tompos Kátya, Hrutka Róbert

A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.

2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első önálló szólólemeze. Kátya koncertje egy varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar, és orosz nyelven. Igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, egy olyan tükör, melybe jól esik belenézni.

És hogy mennyire izgalmas? Képzeljék el, milyen lehet az amikor Kosztolányi és Jimi Hendrix együtt részegülnek meg egy hajnalon, Zaz pedig Cseh Tamással sétál kézen fogva, és közben a U2 szól valahonnét a távolból....

A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe, úgy, hogy a már már elképzelhetetlen sokszínűség mégis páratlan zenei egységgel jut el a hallgatóhoz.
Fotó: theater.hu – Ilovszky Béla


© 2024. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.