Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

2017. július 20.
Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara

Olyan világba visznek minket, ahová magunktól nem szívesen merészkednénk, sőt, amiről próbálunk tudomást sem venni…

Az Utcaszínházi Alkotóközösség produkciója

2017. augusztus 31, 20:00 óra

Műemlék Rakétabázis

------------------------------------

A HHH angyalok karát beválasztották 2016 negyven legfontosabb előadása közé.
"Az előadás egy prostituált nő sorsába villant bele, aki a hatóságok elől menekül, mert el akarják venni tőle a gyermekét. Simon Balázs rendező az Utcaszakra jellemző stilizált játékkal, maszkokkal és elrajzolt alakokkal teszi elviselhetővé a látottakat. Színészei magyar színpadon ritkán látható mozgásos képességekkel és helyenként megrázó erővel beszélik ezt a nyelvet, ami elemeltségében is – vagy pontosan azért – arculütő." (Török Ákos, 7óra7)

Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánljuk.

2020. A Nemzeti Demográfiai és Reproduktív-egészségfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárságán az a döntés születik, hogy a drasztikus népességfogyás ellensúlyozására - bár az ehhez szükséges törvényi háttér még hiányzik -, minden mélyszegénységben élő leányanyát nyilvántartásba vesznek. A cél, hogy a örökbefogadandó csecsemőt a prenatális ártalmaktól is megóvják, a kismamát jóval a szülés előtt kényelmes anyaotthonba utalva, itt nyugodtan ismerkedhetnek velük az örökbefogadó szülők.

Arról, hogy a nyilvánosságra kerülő tervekben rejlő törvénysértések komoly tiltakozási hullámot váltanak ki mind a többségi fajvédő, mind a roma kisebbségi szervezetek körében, a Tarnaménesen élő Anasztázia és hat hónapos csecsemője Csongor mit sem tudnak…

Az utópisztikus előadás, miközben bemutatja egy lányanya egyre szürreálisabb kalandjait, felfed egy szélesebb kérdést, és nem csak Anesz számára. Hasonló bajban van az átlagember is: fogva tartja saját élete, közege és személyisége. Vajon egyáltalán módunkban áll-e változtatni, és ha igen, akkor ezt miért - egész pontosan minek hatására - és mennyi idő alatt lennénk képesek megtenni? El lehet-e várni bárkitől, hogy csettintésre megváltozzon?

Bari Jutka, a darab író-dramaturgja prostitúcióból élő anyákkal készített interjúkat. A beszélgetéseket többségében Észak-magyarországi kistelepüléseken rögzítette. Az összegyűlt anyagból Simon Balázs rendezővel és a társulattal két éven át „Te vagy a Király” címen részvételi színházi programokat valósítottak meg az érintett közösségekkel, többek között hazai javítóintézetek lakóival. A Hátrányos Helyzetű Angyalok Kara, mint önálló művészi produkció sűrű esszenciáját tárja a nézők elé mindazon impulzusnak, találkozásnak, történetnek, vágynak, illúziónak, amelyek a szerzőt és a társulatot a produkció megalkotására késztette az elmúlt évek során.

A társulat célja, hogy dialógust inspiráljon ezekről a nehezen látható társadalmi kérdésekről.

Rendező: Simon Balázs
Zene: Bernáth Atom Tamás, Borbély Péter

Szereplők: Dobra Mara, Fazakas Júlia, Tánczos Adrienn, Boros Ádám, Rábavölgyi Tamás, Simó Krisztián és Várnai Balázs

--------------------------

Jegyrendelés:
E-mail: info@zsambekinfo.hu
Telefon: 23 342 318; 30 649 8899
A megrendelt jegyek átvétele az előadás helyszínén, legkésőbb az előadás előtt fél órával.

Jegyek megvásárolhatók
- online, a jegy.hu oldalán, és az ismert jegyirodákban:
https://www.jegy.hu/program/halmozottan-hatranyos-helyzetu-angyalok-kara-82746
https://www.jegy.hu/jegyirodak

A rendezvények elõtt fél órával SZÍNHÁZI BUSZJÁRAT indul a Zsámbéki Mûvelõdési Ház elõl ( Etyeki utca 2. ) a Színházi Bázisra, majd az elõadások után a vissza Zsámbékra vagy Pátyra a Budapestre közlekedő helyközi járathoz.

A Zsámbéki Színházi Bázis GPS koordinátái: 

Latitude (szélesség) Longitude (hosszúság)
N 47 33.421 E 18 42.035


© 2019. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu